Τι έχει το μαγαζί;

Τι έχει το μαγαζί;

Μενού με… νου

Αναγνωρίζουμε τη φιλοδοξία με την οποία σκάρωσες το μενού σου και κανείς δεν αμφισβητεί τη διάθεσή σου να προσφέρεις ό,τι καλύτερο. Μήπως όμως έχεις φτάσει σε έναν κατάλογο με πενήντα επιλογές, από τις οποίες οι είκοσι δεν είναι ποτέ διαθέσιμες; Μήπως τα γκαρσόνια σου έχουν βαρεθεί να λένε «βλίτα βραστά δεν έχουμε», «οι γαρίδες τηγανιτές μόλις τελείωσαν» και άλλα τέτοια ευφάνταστα;

Μενού και φιλοδοξία

Μήπως πρέπει να το δούμε όλο το μενού από την αρχή, βασιζόμενοι πάντα στο όραμά σου; Όχι για να το μικρύνουμε με το ζόρι. Όχι για να σε στριμώξουμε σε κουτάκια και να πούμε «κράτα τρία πιάτα και καθάρισες». Αλλά για να το φτιάξουμε έτσι ώστε να σε υπηρετεί. Να σε βοηθάει να δουλεύεις πιο οργανωμένα, πιο σταθερά, πιο κερδοφόρα.

Εστιατόριο

Γιατί αν θες να έχεις δέκα σαλάτες, ας έχεις δέκα σαλάτες. Αλλά θα είναι δέκα σωστές, δέκα εφικτές, δέκα που μπορείς να στηρίξεις καθημερινά. Κι αν θες να βάλεις τρία ζυμάρια, θα το κάνουμε να δουλεύει με τέτοιο τρόπο ώστε να σου βγαίνει και στο ταμείο, και στην κουζίνα. Και στο στόμα του πελάτη.

Φαγητό στο τραπέζι

Το ζητούμενο δεν είναι να έχεις λιγότερα. Το ζητούμενο είναι να έχεις αυτά που πραγματικά μπορείς να σερβίρεις — κάθε μέρα, με συνέπεια. Γιατί αυτό θυμάται ο πελάτης. Αυτό ξαναζητάει.

Πώς το κάνουμε; Κάνε εγγραφή και πάτα καμπανάκι για να σου έρθει το επόμενο άρθρο μας πιο γρήγορα απ’ όσο φαντάζεσαι.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση στην κορυφή